Bydele


Bydele

1239Populære så plejer man inddele Rio de Janeiro i fire bydeler, nemlig Centro, Zona Sul, Zona Norte og Zona Oeste.

Centro er det historiske centrum af byen, og dette er også den finansielle distrikt. Mange af de største virksomheder har sit hovedsæde i Centro. Her finder du flere kendte museer såsom Nacional de Belas Artes og Museu Histórico Nacional, men også flere gamle kirker gør bydelen otrolig smuk.

Til Zona Sul regnes flere distrikter, men måske den mest berømte er Copacabana. Ned ved kysten kan du finde den strand, der er blevet så berømt over hele verden. At fejre det nye år på Copacabana er blevet utrolig populært. Det sidste par år har det her været en enorm menneskemængde som fester sammen nytårsaften – Reveillon. Det Katolske Universitet Pontificia Universidade Católica do Rio de Janeiro, pUC-Rio ligger i Gavea distriktet netop ved skoven Floresta da Pedra Branca.

I Zona Norte ligger parken Quinta da Boa Vista, hvor du kan finde Nationalmuseet. På museet kan du finde meget arkæologi og naturhistorie. For dem, der er interesseret i sport, er det også af interesse for Maracana stadion ligger i Zona Norte. Det verdensberømte stadion var vært til Brasilien i VM 1950. Hvis det tar flyvet til Rio de Janeiro vil du lande på Galeo International Airport der også findes i Zona Norte.

Zona Oeste som er den vestlige bydele som ligger længst væk fra centrum af Rio de Janeiro. Området har både rige og fattige kvarterer og kontrasterne er store. Det er også en av de bydele der vokser hurtigst.